Acasa   Noutati   Despre beneficiile homeopatiei

Despre beneficiile homeopatiei

Aș vrea să aduc câteva argumente pentru a explica cititorilor de ce utilizarea homeopatiei poate avea o serie întreaga de avantaje, în special pentru cei care o folosesc frecvent. Sunt opinii personale și sunt bazate pe observații din cabinet și pe cercetarile făcute în domeniul medical în ultima perioada.

Ce ne-ar putea determina să folosim homeopatia în locul clasicei alopatii?

În primul rând, nivelul la care homeopatia acționează. Medicamentele clasice, alopate, conțin cantități relativ mari, măsurabile, de substanță activă. Aceasta este absorbită în organism într-un procent care depinde de forma de condiționare, precum și de integritatea porții de intrare în organism. Mai departe, este preluată de sânge și o parte ajunge în organele și țesuturile țintă, altă parte este eliminată. Odată ajunsă la destinație, după o perioadă este metabolizată și excretată. Întregul proces se realizează folosind energia și resursele corpului.

Conform ultimelor cercetări în domeniu, medicamentele homeopate, după multe diluții, ajung să conțină substanța de bază sub formă de nanoparticule, detectabile doar prin microscopia electronică. Nanoparticulele sunt absorbite în totalitate și intră foarte ușor în organism, fără consum de energie. Ajunse aici, pătrund până la nivel de componente celulare și acționează la un nivel la care majoritatea medicamentelor alopate nu reușesc. Studiile au arătat că nanoparticulele sunt extrem de specifice și acționează țintit, neafectând structurile învecinate. De aceea efectele adverse nu sunt întâlnite în homeopatie.

Prin urmare, homeopatia acționează mult mai profund și mai lipsit de pericole. Dacă ar fi să facem o comparație, să ne închipuim că avem o tăietură adâncă. A trata alopat înseamnă a coase pielea, fără a ține cont de ceea ce rămâne dedesubt, de complicațiile ce pot apărea. Un tratament superficial, care poate genera efecte neașteptate, la alte nivele. A trata homeopat înseamnă a sutura strat cu strat, din interior spre exterior, pentru a garanta o vindecare completă.

Nu contest valoarea medicamentelor alopate. Pot salva vieți, pot rezolva situații de moment. Dar, dacă dorim o vindecare completă, de durată, fără complicații, homeopatia este cea care ne oferă această posibilitate.

-va urma-