Acasa   Noutati   Consultatia homeopata

Consultatia homeopata

In homeopatie, omul este privit ca un intreg. Corpul, emotiile si intelectul  actioneaza impreuna pentru a da acea stare de bine din punct de vedere fizic, psihic si emotional care este cunoscuta ca starea de sanatate(conform definitiei sanatatii date de Organizatia Mondiala a Sanatatii). Pentru a obtine vindecarea, nu numai corpul trebuie sa functioneze perfect, ci si sentimentele, emotiile si intelectul. Orice modificare in structura acestor parametri induce o degradare a starii de sanatate, care este semnalata de catre organismul uman printr-o serie de semne si simptome cunoscute sub numele de boala. Prin urmare, boala nu este altceva decat modul prin care organismul  face cunoscute problemele care apar la nivel fizic, psihic si emotional, acestea fiind intr-o stransa corelatie. A suprima aceste semne si simptome, asa cum se procedeaza in medicina alopata, nu inseamna ca boala a disparut, ci doar ca nu se mai manifesta momentan. Cauza bolii persista, doar efectele dispar. Datorita modului sau profund de actiune, remediul homeopat ajuta organismul sa-si remedieze singur problemele si, odata ce cauza a fost inlaturata, dispar automat si semnele bolii.

Fiecare om are o mostanire genetica specifica; un mediu de viata particular, o anume structura a emotiilor si a proceselor de gandire. Prin urmare, problemele care-i afecteaza stare de sanatate, precum si modul in care se manifesta aceasta alterare a sanatatii prezinta o varietate infinita. A grupa toate aceste manifestari in cateva zeci de boli,caracteristic medicinei alopate, inseamna a neglija individualitatea fiecarui pacient. Homeopatia priveste fiecare pacient ca pe o entitate unica, distincta,avand tulburari ce nu se pot incadra in tipare rigide. Consultatia homeopata incearca sa individualizeze pacientul, sa descopere acele trasaturi ale sale care-l deosebesc de restul semenilor sai si a caror alterare duce la starea de boala.

In timpul consultatiei, medicul poarta o discutie deschisa, prietenoasa cu pacientul.Timp de aproximativ o ora, acesta este incurajat sa vorbeasca liber, sincer si spontan despre toate problemele lui. Fiecare amanunt, fiecare traire profunda sau reactie spontana ajuta la alegerea remediului specific.Visele, pasiunile, amintirile care l-au marcat de-a lungul vietii, toate acestea fac parte din personalitatea pacientului si sunt de mare interes pentru medic. Nu este neglijata nici o informatie care ar putea releva structura profunda, unica, a pacientului. Pe baza tuturor acestor informatii, medicul va putea prescrie un remediu care sa determine rezolvarea tuturor problemelor  de sanatate ale pacientului.

Descoperirea si analiza problemelor profunde care afecteaza pacientul nu este o sarcina usoara pentru medicul homeopat. Este foarte importanta cooperarea deplina a pacientului cu medicul, increderea pe care o are in acesta.

Homeopatia trateaza oameni, care au probleme, sentimente, emotii, nu organe disparate. Ganditi-va daca vreti sa se simta bine doar inima, ficatul, rinichii sau intestinul dumneavoastra, sau vreti sa va simtiti bine DUMNEAVOASTRA. Si daca sunteti in aceasta ultima categorie, atunci nu ezitati, sunati un medic homeopat!