Acasa   Noutati   Beneficiile homeopatiei (2)

Beneficiile homeopatiei (2)

Un al doilea motiv pentru care homeopatia este de preferat alopatiei este modul în care este tratat pacientul.

 În medicina clasică, tratamentul este simptomatic, pentru fiecare problemă pacientul primește cel puțin un medicament. De multe ori, aspectele psiho-emoționale ale bolii sunt neglijate sau tratate superficial. Se pune accent doar pe latura fizică a problemei, iar dacă pacientul acuză diverse alte stări și emoții, aspectul este ignorat sau este trimis la psihiatrie. Dacă, datorită stersului de la serviciu, o persoană acuză dureri de stomac, i se prescriu antiacide și inhibitori de pompă de protoni. Când persoana începe să nici nu mai doarmă, tot din cauza stresului, i se prescriu pastile și pentru asta. Dacă, tot din aceeași cauză, mai acuză și alte probleme, va mai primi o serie de medicamente.

 Și aici apare problema. Una din frazele pe care le aud cel mai des la cabinet este: ”M-am săturat să iau atâtea pastile”. Pentru multe persoane, până și un tratament care durează 10 zile este un real disconfort. Ce să mai vorbim de cele cărora li se recomandă un tratament care durează luni sau ani de zile.

Homeopatia tratează bolnavul ca pe un întreg, fiind ceea ce se cheamă o medicină holistică. Medicul homeopat, în timpul consultației, investighează fiecare problemă a pacientului, apoi conturează tabloul complet al bolii. Nimic nu este lăsat deoparte, fiecare detaliu este important în alegerea unui remediu corect. Pacientul va primi un singur remediu, care va rezolva toate problemele sale și îi va da o stare de bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și emoțional și îi va permite să se bucure din nou de viață. Căci, până la urmă, acesta trebuie să fie scopul final al oricărui tratament. O viață liberă de constrângeri, plină de energie și echilibrată.